Feliratkozás
0
A kosár üres
Összesen: Ft
Megrendelés
Segítség

Általános Szerződési Feltételek

Arena webáruház

Általános szerződési feltételei (ÁSZF) (hatályos 2015.05.20-tól)

 

 1. A szerződés alanyai

1) Szolgáltató:

 1. a) Az Arena webáruház (továbbiakban Webáruház) üzemeltetője az Arena Magyarország Kft. (továbbiakban Arena)
 2. b) Székhely és levelezési cím: 1037 Budapest, Kunigunda útja 60.
 3. c) Cégjegyzékszám: 01-09-561150 (Nyilvántartva Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság)
 4. d) Adószám: 12169825-2-41
 5. e) Bank: K&H Bank Zrt.
 6. f) Bankszámlaszám: 10400023-50526665-57501001
 7. g) Internet: arena.hu
 8. h) E-mail: info@arena.hu
 9. i) Adatkezelői nyilvántartási azonosító: 04063-0001

2) Vásárló (továbbiakban Vásárló):

 1. a) A Webáruházban csak érvényes regisztrációval rendelkező felhasználók vásárolhatnak.

 

 1. Szerződés tárgya és annak jellemzői

1) A szerződés tárgya a Webáruházban feltüntetett és megvásárolható termékek köre.

2) Az Arena által forgalmazott további termékeket a Webáruházon keresztül megvásárolni nem lehet.

3) A Webáruházban megvásárolható termékek jellemzői az adott terméknél feltüntetésre kerülnek.

4) A minimális rendelés teljes összege – a járulékos költségek nélkül – bruttó 1.000 Ft.

5) A termékek árai:

 1. a) A Webáruházban megvásárolható termékeknél azok bruttó, azaz a mindenkor érvényes Általános Forgalmi Adó-val (ÁFA-val) emelt árai vannak feltüntetve.
 2. b) A termékek akciós Webshop bruttó árai külön feltüntetésre kerülnek.
 3. c) Az Arena az árváltoztatás jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

 

III. A szerződés területi hatálya

1) A Webáruházban csak a Magyar Köztársaság területére címzett megrendelések kerülnek elfogadásra.

2) A nem a Magyar Köztársaság területére szóló postai és egyéb címre szóló megrendelések érvénytelenek.

 

 1. Regisztráció

1) A Webáruházban történő vásárláshoz regisztrációra van szükség. A regisztráció a főoldalon található „Belépés” menüpont alatt lehetséges, az ott található adatlapok kitöltésével.

2) A regisztráció során egy valós e-mail címet és egy jelszót kell megadni, melyek használatával a későbbiekben be lehet lépni a Webáruházba. Ezeken kívül a Vásárló szállítási és számlázási adataira van szükség.

3) A regisztráció során megadott adatokat a Vásárló – a Webáruházba történt belépést követően – a „Profil” menüpontban bármikor módosíthatja.

4) Arena nem vállal felelősséget a regisztráció során tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatok miatt bekövetkező szállítási és egyéb problémákért.

5) A Vásárló a Webáruházba történő regisztrációjával az Arena webáruház Általános szerződési feltételeit (ÁSZF) elfogadja.

6) A Vásárló regisztrációját és ezzel együtt minden személyes adatát az info@arena.hu e-mail címre küldött írásos kérelme alapján az Arena bármikor törli.

 

 1. A szerződés létrejötte

 

1) Általános tudnivalók

 1. a) A regisztrációt követően a Webáruházban történő vásárlás a Webáruházba belépve, elektronikus úton leadott megrendelés útján lehetséges.
 2. b) A Vásárló tudomásul veszi, hogy megrendelését csak a Webáruházon keresztül adhatja le. Telefonon, e-mailben és egyéb, az V.1) a) pontban nem ismertetett módon megrendelést leadni nem lehet.
 3. c) A Webáruházban leadott megrendelés nem minősül még szerződésnek. A megrendelés a szerződés létrejöttéig szabadon és következmények nélkül módosítható, illetve lemondható. A Vásárló az általa leadott megrendelés módosítását és/vagy lemondását az info@arena.hu e-mail címre küldött levélben kérheti.
 4. d) A Vásárló a megrendelés megtörténtéről automatikusan értesítést kap a Webáruháztól, azonban ez még nem jelenti az Arena részéről a megrendelés teljesíthetőségének visszaigazolását és így a szerződés létrejöttét.
 5. e) Az Arena – mint ajánlattevő – ajánlati kötöttségének ideje megegyezik jelen ÁSZF VI.1) d) pontjában meghatározott, Arena által vállalt maximális szállítási határidővel.

 

2) A szerződés létrejötte:

 1. a) Amennyiben a Vásárló által leadott megrendelés teljesíthető, úgy az Arena az V.1)e) pont szerinti ajánlati kötöttségi időn belül a Vásárlót e-mailben értesíti, miszerint a megrendelt termék(ek) postázásra került(ek)-e.
 2. b) Az Arena és a Vásárló között létrejött szerződés távollévők között megkötött szerződésnek minősül, így a szerződés az Arena által a V.2) a) pontban meghatározott visszaigazoló e-mail-lel jön létre.
 3. c) Vásárló tudomásul veszi, hogy amennyiben a szerződés az V.1)e) pont szerinti ajánlati kötöttségi időn belül nem jön létre, úgy az Arena ajánlati kötöttsége, valamint a Vásárló bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik. Az Arena ezt követően a megrendelést nem teljesítettnek veszi és – a Vásárló egyidejű tájékoztatása mellett – rendszeréből törli.

 

3) A szerződés teljesülése:

 1. a) A szerződés teljesítésének határideje – a postázás megtörténtéről szóló e-mail elküldésétől számított – 10 munkanap. Azaz a Vásárlónak ennyi munkanap áll rendelkezésére arra, hogy a megrendelt terméke(ke)t a megrendelésben szereplő helyszínen átvegye.
 2. b) Vásárló tudomásul veszi, hogy amennyiben a szerződés az előzőekben meghatározott határidőn belül nem teljesül, az Arena a szerződést nem teljesítettnek veszi és – a Vásárló egyidejű tájékoztatása mellett – rendszeréből törli.

 

 

 

 

 1. Szállítási feltételek, egyéb járulékos költségek

 

1) Házhozszállítás

 1. a) A Webáruházban megrendelt termékek házhozszállítását a Sprinter Futárszolgálat Kft. végzi.
 2. b) A Sprinter által kiszállított csomagok tömege nem haladhatja meg a 40 kg-ot
 3. c) Amennyiben a megrendelés értéke nem haladja meg azt az értéket, ahol a házhozszállítás már ingyenes és a megrendelt termékeket több mint 1 csomagban kell kiszállítani, mert – a biztonságos szállításhoz a megrendelt termékek összsúlya ezt indokolja és/vagy – a csomagoláshoz szükséges doboz mérete meghaladja a maximális tömeget vagy méretet, akkor az Arena ügyfélszolgálata erről a Vásárlót az info@arena.hu e-mail címről küldött e-mailben hivatalosan tájékoztatja, és a Vásárlónak lehetősége van a tájékoztatás alapján a megrendelését módosítani vagy visszavonni.
 4. d) A termékek szállítási határideje 2-5 munkanap. Amennyiben a kiszállítás ezen határidőn belül nem tud megvalósulni, az Arena ügyfélszolgálata tájékoztatja a Vásárlót és egyeztetnek a megrendelés teljesítésének további menetéről.
 5. e) A házhozszállítás díjai a következők: – Amennyiben a megrendelés teljes bruttó összege nem haladja meg a 25.000 Ft-os értékhatárt, úgy a házhozszállítás díja bruttó 1.270 Ft/csomag. – Amennyiben a megrendelés bruttó összege meghaladja a 25.000 Ft-ot, akkor a házhozszállítás díjmentes.
 6. f) Házhozszállítás esetén a termékeket az Arena munkatársa csomagolja be, mely szolgáltatásért és a csomagolásért külön díj nem kerül felszámításra.
 7. g) Valamennyi csomag esetében mellékelten megtalálható – a termékek vételárát, valamint az egyéb járulékos költségeket tételesen tartalmazó számla.

 

2) Pick Pack Ponton történő átvétel

 1. a) A Vásárlónak lehetősége van Pick Pack Ponton történő átvételre, az átvételi pontok listáját az Arena webáruházában megjeleníti
 2. b) A Pick Pack Pontra rendelt csomag maximális tömege 20 kg és maximális mérete 60x60x60 cm lehet. Amennyiben ezeket a maximum értékeket meghaladja a rendelés, az Arena egyeztet a Vásárlóval a szállítási mód megváltoztatásáról
 3. c) A termékek szállítási határideje 2-5 munkanapot vesz igénybe. Amennyiben a kiszállítás ezen határidőn belül nem tud megvalósulni, az Arena ügyfélszolgálata tájékoztatja a Vásárlót és egyeztetnek a megrendelés teljesítésének további menetéről.
 4. d) ) A Pick Pack Pontra történő kiszállítás díjai a következők: – Amennyiben a megrendelés teljes bruttó összege nem haladja meg a 25.000 Ft-os értékhatárt, úgy az átvételi pontra történő szállítás díja bruttó 1.000 Ft/csomag. – Amennyiben a megrendelés bruttó összege meghaladja a 25.000 Ft-ot, akkor a kiszállítás díjmentes.
 5. e) A Pick Pack Pontra történő kiszállítás esetén a termékeket az Arena munkatársa csomagolja be, mely szolgáltatásért és a csomagolásért külön díj nem kerül felszámításra.
 6. f) Valamennyi csomag esetében mellékelten megtalálható – a termékek vételárát, valamint az egyéb járulékos költségeket tételesen tartalmazó számla.

 

3) Személyes átvétel

 1. a) A Vásárlónak lehetősége van rendelését az Arena visszaigazolása után személyesen átvenni a 1037 Budapest, Kunigunda útja 60. sz. alatti Arena nagykereskedésben (nyitvatartási idő: hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra között).
 2. b) Személyes átvételkor az Arena nem számít fel külön szállítási díjat.

 

 

 

VII. A szerződéstől való elállás

1) A Vásárló a szerződéstől 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat, feltéve, hogy a terméket nem használta, azt sértetlen és rendeltetésszerű használatra a visszaküldést követően is alkalmas állapotban küldi vissza.

2) A termékről az Arena a telephelyére történő visszaérkezésekor fényképet készít

3) A termék visszaküldésének költségei a Vásárlót terhelik. A Vásárló maga választja ki és dönt a visszaküldési módról. Az Arena köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a Vásárlónak. Ez alól kivételt képez, ha a Vásárló a visszatérítendő összeget le kívánja vásárolni vagy cserélni szeretne. Ekkor az Arena a Vásárlóval egyeztetve rendezi az esetleges különbözetet.

4) Csere esetén a termék visszaérkezésekor értesíti a Vásárlót, és az egyeztetett szállítási módot igénybe véve az Arena kiszámlázza a csere termék kiküldésének VI. fejezetben meghatározott költségét a Vásárló felé.

 

 VIII. Adatvédelem és hírlevél (Adatkezelői nyilvántartási azonosító: 04063-0001)

 

1) Adatvédelem

 1. a) A Webáruházban történő vásárláshoz és a megrendelt termékek kiszállításához és/vagy átadásához, valamint a vásárlásról kiállított számla elkészítéséhez szükséges, hogy a Vásárló a vásárlást megelőzően a Webáruház felhasználójaként regisztráljon, és a regisztráció során a hivatkozott tevékenységekhez szükséges adatokat megadja.
 2. b) A regisztráció során a Vásárló által megadott adatok személyes adatnak minősülnek, ezért ezeket az adatokat az Arena bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek, mely adatok átadásához a Vásárló a megrendelés leadásával hozzájárul.
 3. c) Az Arena kijelenti, hogy a regisztráció során kizárólag a rendeléshez és a rendelés teljesítéséhez feltétlenül szükséges adatokat kéri el.
 4. d) A Vásárló regisztrációját és ezzel együtt minden személyes adatát az info@arena.hu e-mail címre küldött írásos kérelme alapján bármikor töröljük.

 

2) Hírlevél

 1. a) Arena kijelenti, hogy regisztrált ügyfeleinek kéretlen (spam) levelet nem küld. Regisztrált ügyfelei kizárólag a regisztrációhoz és a rendeléshez feltétlenül szükséges leveleket kapnak.
 2. b) Az Arena nem rendszeres időközönként hírlevelet küld az aktuális akciókról és egyéb, az Arena-val kapcsolatos információkról.
 3. c) Az Arena hírlevelét csak az arra feliratkozott felhasználók kapják, akiknek bármikor lehetőségük van a hírlevelet lemondani.

 

 3) Adattovábbítási nyilatkozat

Elfogadom, hogy a(z) Arena Magyarország Kft. (1037 Budapest, Kunigunda útja 60.) által a(z) www.arena.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

 1. Szavatosság és jótállás

1) Az Arena az általa forgalmazott termékekre a Ptk-ban foglaltak szerint meghatározott mértékű szavatosságot vállal.

2) A szavatosság időtartama 6 (hat) hónap és a szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére.

3) Az Arena az általa a Webáruházban forgalmazott termékekre jótállást nem vállal.